Taikuri Ben ElfPysähtynyt aika ja silmänkääntö-
temppu
30.5.2019
Viisarikellon kanssa tapahtuu välillä illuusio, jossa näyttää siltä, että sekuntiviisari olisi taianomaisesti pysähtynyt. Heti kun sekuntiviisarin pysähtyneisyyden huomaa, sekuntiviisari alkaakin liikkua taas aivan normaalisti.

Pienellä kikalla ajan saa pysähtymään.
Saat itsellesi helppoa ohjelmaa, kun kokeilet tätä vekkulia aivojen temppua. Käytä taikavoimiasi ja ilmestytä itsellesi viisarikello, jossa on sekuntiviisari. Käännä katseesi pois kellosta pelkästään silmiä liikuttamalla. Pidä pää paikallaan. Käännä sitten katse takaisin kelloon, suoraan sekuntiviisariin. Muista pitää pää paikallaan. Tarkka ajoitus on tärkeä. Ajoita silmien liike samanaikaiseksi sekuntiviisarin kanssa. Kun sekuntiviisari loksahtaa uuden sekunnin kohdalle, tulisi silmiesi juuri sillä samalla maagisella hetkellä loksahtaa katsomaan sekuntiviisaria. Ajoituksen onnistuessa näyttää kuin sekuntiviisari olisi paikallaan yliluonnollisen kauan, mutta sitten se taas jatkaa matkaansa normaalisti. Pysähtyneen kellon illuusio onnistuu nopeasti, kun jaksaa joitain kertoja yrittää - ja ajoittaa oikein.

Illuusio syntyy siitä, että aivot dumppaavat roskiin käyttökelvottoman näködatan. Silmien liikkuessa aivoihin saapuu vain epäselvää kuvaa. Aivoihin saapuva kuva on jotakuinkin samanlaista kuin kuvaisit videota ja samaan aikaan heiluttelisit kameraa hullun lailla. Pelkkää suttua. Kun aivot heittävät tämän suttuisen kuvasarjan roskiin, filmistä puuttuu palanen. Silmien pysähtyessä katse kohdistuu ja kuva tarkentuu sekuntiviisarin kohdalle: filmi alkaa taas tallentua tietoisuuteen. Puuttuva roskiin heitetty filminpätkä korvataan uusimmalla selvällä havainnolla. Näin syntyy vääristynyt kokemus siitä kuin sekuntiviisari olisi ollut paikallaan tupla-ajan.

Samalla ilmiöllä saa aikaiseksi muutakin hauskaa ohjelmaa. Mene peilin eteen ja katso itseäsi vasempaan silmään. Käännä katse oikeaan silmään. Sitten taas vasempaan ja sitten taas oikeaan. Käännä katsetta koko ajan silmästä toiseen. Pidä pää taas paikallaan. Huomaatko? Et koskaan näe silmiesi liikkuvan!

Ben Elf, taikuri

Ensimmäinen kirjoitus
24.5.2019
Tämä osio on aivan uusi.
Uusia kirjoituksia tihkuttaa pikkuhiljaa.

Jos sinulla on jokin aihe, mistä olisi mielenkiintoista lukea, voit jättää siitä vinkin osoitteeseen taikuri ät benelf piste fi.

Maagisen taianomaista päivänjatkoa!

Ben Elf, taikuri